Energielabel woningen EPA-W (BRL9500)

Het aanbieden van een energielabel is verplicht bij nieuwbouw, verkoop of verhuur van uw woning of gebouw. Het energielabel en EPA zijn officiële rapportages en mogen alleen door gecertificeerde inspecteurs worden opgesteld en afgemeld bij het RVO.

De inspecteurs van Kai onderhoud verzorgen dit voor alle soorten woningen en bedrijven. Uiteraard vindt dit geheel plaats volgens de richtlijnen NEN 2580 en BRL9500. Dit biedt een waarborg voor de betrouwbaarheid van het energielabel en EPA.

Hoe werkt het?

Bij het opstellen van een energielabel en EPA komt de inspecteur eerst bij u langs, waarbij deze enkele noodzakelijke metingen aan ruimtes en installaties verricht. Na het bezoek worden de metingen geanalyseerd, door het object in een rekenprogramma te verwerken. Hiermee kan de inspecteur alle waarden nauwkeurig berekenen. Het resultaat is een energielabel dat de huidige energieprestaties in een oogopslag weergeeft en het energieprestatie advies (EPA) met bruikbare adviezen voor verdere verduurzaming van uw woning of gebouw. Hierop volgend zijn de vanaf kosten voor het bepalen van een energielabel weergegeven. 

Energielabel Zakelijk Vastgoed (EPA-U)

Bent u eigenaar van zakelijk vastgoed? En wilt u het pand verkopen of verhuren? Dan heeft u een energielabel nodig. Bij de verkoop of verhuur van zakelijk vastgoed is het verplicht om een energielabel te hebben.

Voor het vaststellen van een energielabel voor uw zakelijke vastgoed heeft u een EPA-U adviseur nodig. Deze gecertificeerde adviseur registreert de uitkomst van het energielabel voor uw zakelijke vastgoed bij de officiële instanties. De inspecteurs van Kai Onderhoud zijn allemaal persoonlijk gecertificeerd om het energielabel van uw pand vast te stellen. Ook hebben ze jarenlange ervaring met het dagelijks inspecteren van zakelijk vastgoed. Naast een energielabel krijgt u overigens ook nog een rapportage met energieadvies. Vol met optionele maatregelen voor een beter energielabel en minder energieverbruik.

Wat kunt u nog meer met het energielabel zakelijk vastgoed? Het rendement en de kwaliteit van uw vastgoedportefeuille heeft voor u, als eigenaar en/of beheerder, de hoogste prioriteit. Met een gecertificeerd energieadvies, wat zich specifiek richt op zakelijke objecten, voorzien onze specialisten u snel en doordacht van een zeer renderend energiebesparingplan. Volgens onderzoek van RVO liggen de besparingsmogelijkheden bij het uitvoeren van een EPA-U maatwerkadvies in de orde van grootte van circa € 2,- tot € 3,- per m2 netto per jaar. Hiermee worden de advieskosten snel terugverdiend.